Geen categorie

Welke vloeren zijn geschikt voor in de woonkamer?

De keuze van de vloer in de woonkamer heeft een grote invloed op de sfeer van je interieur. Aangezien je veel tijd in de woonkamer doorbrengt, is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen intensief gebruik. Of je nu een feestje geeft of aan het sporten bent, deze vloeren voor de woonkamer zijn geschikt voor alles wat je maar wilt doen! 

Tegels 

Woonkamer vloertegels of plavuizen kunnen worden gebruikt in de woonkamer, keuken en badkamer. De tegels zijn sterk en gaan lang mee. Je kunt ze krijgen in veel verschillende soorten, maten, kleuren en designs. Tegelvloeren zijn ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Tegels in huis hebben enkele nadelen vergeleken met andere soorten vloeren. Ze zijn meestal minder zacht en minder schoon omdat er voegen tussen de tegels zitten. Het kan minder fijn zijn voor kinderen om op een tegelvloer te spelen omdat het niet zo zacht is. Tegels dempen geluid ook niet zo goed en na een tijdje kunnen de voegen vies worden en moeilijk schoon te maken zijn. 

Laminaat:  

Laminaatvloeren zijn stevig en gaan lang mee. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Je kunt ze zelfs gebruiken in combinatie met vloerverwarming en ze zijn betaalbaar. Als je een vloer wilt die eruitziet als hout en weinig onderhoud nodig heeft, dan is laminaat perfect voor jou. Het heeft een sterke plastic toplaag die bestand is tegen kleine beschadigingen, vuil en stof. Je kunt laminaat zelfs in je keuken leggen als je een open keuken hebt, maar het is niet geschikt voor veel vocht. 

PVC 

PVC is een goede keuze voor de vloer in de woonkamer omdat het lang meegaat, er veel verschillende ontwerpmogelijkheden zijn (tegels, stroken) en het bestand is tegen krassen en vocht. Je kunt zonder zorgen PVC in de keuken leggen en het geleidt de warmte van vloerverwarming goed. Bovendien is PVC, samen met vinyl, een van de vloeren die geluid het beste dempen. Dit is handig als je kinderen hebt of in een appartement woont. 

Vinyl vloer 

Een vinyl vloer met een betonlook of een motief dat op steen lijkt, is een soort kunststof vloerbedekking. Het bestaat uit meerdere lagen, waarvan de bovenste laag stevig en sterk is. Vinyl heeft verschillende voordelen, zoals dat het gemakkelijk schoon te maken is, geluid dempt en lang meegaat, wel 20 tot 30 jaar. 

Houten vloer 

Houten vloeren zijn gemaakt van echte houten planken, vooral eikenhout is veel gebruikt. Ze hebben een warme en natuurlijke uitstraling met zichtbare lijnen en knoesten, waardoor elke ruimte een nostalgische sfeer krijgt. Er zijn verschillende groottes en kleuren beschikbaar voor dit soort vloeren met planken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *