Horecaapparatuur

Het organiseren van een feestje doe je zo

Een feestje kan je voor verschillende redenen geven. Heb je bijvoorbeeld een verjaardag, een housewarming of een verlovingsfeestje en jij bent verantwoordelijk voor het organiseren van het feestje? Nou, je komt erachter dat daar veel bij komt kijken.

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en er zijn dingen die je makkelijk over het hoofd kunt zien. Beslist eerst eens waar je het feestje wilt houden, maar eigenlijk ook tegelijkertijd hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Heb je een feestje dat je graag in je eigen huis wilt houden, dan moet daar wel de plek voor zijn. Anders zul je een andere locatie, misschien een zaal, moeten huren.

Beslis verder ook eens welk thema jouw feestje moet hebben. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde thema in je hoofd met een dresscode, dan moeten de gasten dat natuurlijk ook op tijd weten. Daarna is het zaak om redelijk snel de uitnodigingen te versturen, zodat niemand plannen maakt op de datum van jouw feestje. Je kan een uitnodigingen lekker makkelijk en snel in een paar zinnen via de gebruikelijke groepsapps versturen, maar je kan ook online leuke en originele uitnodigingen maken. Dat maakt het toch net iets specialer.

Vervolgens moet je jouw huis (of bijvoorbeeld de zaal van het feestje) helemaal klaarmaken voor het feestje. Natuurlijk denk je dan eerst aan de versiering en de sfeer, want dat mag gewoon niet ontbreken. Ook de praktische dingen zijn belangrijk. Bijvoorbeeld: waar kan het eten en drinken geserveerd worden. Zeker bij mij houdt de familie ervan om het eten voor te bereiden en klaar te maken. Ik hield mijn eigen verjaardag in mijn huis. Daar was op zich genoeg ruimte voor, ik had alleen niet de juiste apparatuur in huis om het eten te bereiden en te serveren. Toen vond in online de ideale oplossing. Ik kwam er dus achter dat je allerlei apparatuur kunt huren. Het wordt vervolgens ook weer wordt opgehaald. Die optie heb ik gevonden op een evenementen verhuur website. Je hoeft zelf niks schoon te maken of op te ruimen. Binnen no-time is alles weer netjes en brandschoon alsof je nooit een feestje heb gehad.  Verder moet je denken aan dingen als: is er genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een dansvloer, zijn er genoeg zitplaatsen voor iedereen, waar kan iedereen de jassen laten. Kortom er gaat veel werk zitten in het organiseren van een feestje, maar als het feestje geslaagd is kan je erg trots op jezelf zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *