Geen categorie

keuken op maat laten maken

foto van keuken

Er wordt door consumenten steeds vaker besloten om een keuken op maat te laten maken. Vooral bij de wat grotere en luxueuze huizen zien we vaak een fraaie op maat gemaakte keuken die helemaal in de stijl van het huis past. Wat zijn de voordelen van een keuken die op maat is gemaakt en waar moet je goed op letten? In dit artikel geef ik je een aantal tips uit de praktijk. Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook een keuken op maat laten maken bij Louët, een familiebedrijf in Lochem.

Stel je budget vast

Het belangrijkste is om een vast budget te hebben en dan je weet wat je uit wilt gaan geven. Aan de hand van dit bedrag zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Bij een op maat gemaakte keuken is bijna alles mogelijk en kunnen de kosten flink oplopen.

Doe inspiratie op

Hoe moet mijn keuken er uit komen te zien? Dat is een vraag waar bijna geen enkele ontwerper antwoord op heeft. Veel ontwerpers doen voordat ze beginnen inspiratie op door bij andere te kijken. Je ziet dan uitwerkingen van keukens die je zelf nooit had bedacht, maar die je wellicht wel heel mooi vind. Op internet zijn vele fora en media waar je geweldig inspiratie mee op kunt doen. Door zelf ideeën op te doen kun je de ontwerper veel input geven waardoor jij droom keuken van beter gerealiseerd kan worden.

Kies voor duurzaam

Een keuken neem je in bijna elk geval voor een langere tijd. Denk bij het uitzoeken van je materialen en kleuren dan ook vooral op de lange termijn. Je kunt het beste neutrale kleuren kiezen die niet verjaren en kiezen voor materialen die lang meegaan. Een mooi voorbeeld hiervan is het aanrechtblad. Hier kun je beter wat meer geld voor betalen en gaan voor het meest duurzame blad. Het werkblad wordt vaak erg belast en het zou zonde zijn als deze na een jaar al versleten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *