Keuken benodigdhedenKeukenapparatuur

Keukens laten wrapppen

Gewrapte keuken

Een gemiddelde keuken blijft ongeveer 15 tot 20 jaar in een huis zitten. In die tijd gebeurt er veel. Vooral op het gebied van design en uitstraling veranderd er nog wel eens wat. Ga maar eens na 20 jaar geleden vond de gemiddelde Nederlandse dat een keuken vooral neutraal (dus wit) moest zijn en dat de kroon en afwasbak chroom gekleurd moesten zijn. Nu denkt men toch wel anders over de kleur en het materiaal gebruik. We zien steeds meer excentrieke kleuren en afwisselende materialen terug. De kraan is al lang niet altijd meer chroom maar kan ook mat zwart of koper zijn.

Keuken upgrade

Omdat het zonde is om de keuken bij iedere nieuwe mode gril er uit te slopen en te laten vervangen zien we een nieuwe trend ontstaan: De keuken upgrade. Een keuken upgrade doe je vaak halverwege de levensduur van je keuken. Sommige apparaten zijn dan aan vervanging toe en de levenswensen van het gezin kan veranderd zijn in die tijd. Je past met een keuken upgrade de keuken aan je vernieuwde wensen en inzichten aan. Waar moet ik aan denken tijdens een keuken upgrade?

  • Vervang de koelkast en vriezer voor een variant die minder stroom verbruikt (laat de terugverdientijd uitrekenen)
  • Repareer of vervang lekkende kranen
  • Vervang de vaatwasser
  • Vervang de magnetron voor een oven (of vice versa)
  • Laat de keukenkastjes wrappen met folie

Keuken wrappen

Het wrappen van de keuken vereist enige uitleg. Dit gebeurt tegenwoordig met hoogwaardig plakfolie. Alle oppervlaktes in je keuken kun je laten beplakken met dit folie. Het product heeft de uitstraling van materialen die je vaak in keukens terug vindt. Denk hierbij aan hout en metaal maar ook aan leer en kunststof. Deze folie is kwalitatief sterk genoeg om butsen, stoten, snijden en hitte te verdragen. Daarnaast is het uiterlijk gelijk aan de materialen.

Kortom: Je kunt een complete keuken upgrade doen voor een fractie van de prijs van een nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *